Националният осигурителен институт обяви датите, на които ще се изплащат пенсиите, обезщетенията за безработица, бременност и раждане, както и за болнични и майчинство.

От 7 ноември започва изплащането на пенсиите, като хората, които ги получават по банков път, ще ги имат по сметките си още същия ден. Изплащането на пенсиите ще продължи до 21 ноември.

От днес вече се изплащат болничните и обезщетенията за майчинство, като те се превеждат до 10 работни дни след постъпването в НОИ на коректни данни от лекарите и от осигурителите.

Обезщетенията, отнасящи се за периоди по-дълги от един месец, се изплащат до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се отнасят.

Какво увеличение получиха пенсионерите от 1 октомври

На 3 ноември започва изплащането на обезщетенията за бременност и раждане, отглеждане на дете до 2-годишна възраст и осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец. От 15 ноември пък започва изплащането на парите на хората, които са безработни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg