Агенцията за социално подпомагане ще възобнови служебно изплащането на социални помощи и финансова подкрепа за хора с трайни увреждания с изтекъл срок на решения на ТЕЛК в изпълнение на последните промени в Закона за хората с увреждания, които са в сила от 29 януари.

Плащанията за февруари ще бъдат преведени след 15 март съобразно получените от Министерството на здравеопазването списъци на правоимащите. 

Министерството с разяснения за пенсиите на хората с ТЕЛК

За да имат право на възобновяване, хората с увреждания трябва да са подали документи за преосвидетелстване най-малко три месеца преди изтичането на срока на старото ТЕЛК решение и да не са се явили пред комисия поради забавяне в медицинската експертиза. 

istock
istock

Не е необходимо хората с увреждания да декларират упоменатата по-горе информация пред дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес. Тя ще се изпраща от Министерството на здравеопазването до АСП всеки месец до 20-то число.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg