Победителят в джакпота от 70 милиона лири (12 милиона долара) в специалната лотария за Нова година е на път да загуби печалбата си, ако не поиска парите в рамките на следващите 70 дни, заявиха турските власти.

Късметлията предизвика учудване в Турция и многократно влезе в новинарските заглавия, тъй като не изяви претенциите си за голямата награда в специалната лотария за Нова година, проведена на 31 декември 2018 г.

Оттогава са изминали вече 295 дни и победителят е изправен пред риска да загуби наградата, тъй като правото да поиска това ще изтече на 31 декември, след което парите ще бъдат преведени в турската хазна.

Богаташи изпраха 300 млрд. лири през британски банки


Националната лотария на Турция постави таймер за обратно отброяване на техния уебсайт.

istock
istock

Длъжностните лица заявиха, че това ще е първият път, в който лотариен джакпот няма да е заявен, ако изтече крайният срок.

Паркомясто за 1 милион долара плати бизнесмен

Докато спекулациите се раздуват за съдбата на печелившия билет, едно е ясно:

Победителят е загубил значителни потенциални допълнителни приходи, тъй като той или тя биха могли да спечелят 11 милиона турски лири (1.9 милиона долара) повече само от лихвите в дните след тегленето.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg