Председателят на АИКБ Васил Велев заяви пред NOVA, че рецесия има, когато две последователни тримесечия има отрицателен ръст, т.е. спад на БВП, а такова нещо, според него няма нито в Европа, нито у нас, като за последното отчетено тримесечие имаме 3,5% ръст.

"Eвропейската индустрия oбаче върви надолу и основните ни търговски партньори като Германия, Италия, а и Турция, имат спад в индустриалното производство, което се отразява и на България”, каза още той.

Как да преодолеем финансовите си страхове

Според Велев, технически рецесия не е започнала, но наблюдавайки какво се случва в еврозоната и колко е тежка там ситуацията той заяви, че, ние не сме излезли още от кризата от 2008 година.

Шефът на МВФ очаква по-бавен растеж в почти 90% от света


"Имали сме няколко години някакъв палиативен ръст, който е изкуствено създаден от една много развързана политика на Европейската централна банка”. Това заяви Стоян Панчев - икономист от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП).

Подобрение на бизнес нагласите у нас, при пореден спад в ЕС


„Връщайки се десетилетия назад можем да видим, че имаме много тежки структурни натрупани проблеми, който бяха замитани под килима”, каза още той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg