За първите десет месеца в НАП са постъпили близо 25 млрд. лева от данъци и осигурителни вноски, което е с над 2,3 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщава приходната агенция.

На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва Деня на Свети Матей - първият събирач на данъци.

За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага повече от 160 онлайн услуги, което я нарежда на водещо място в страната сред дигиталните институции. 

Премахнаха двойното данъчно облагане на българите в Германия

Отличните резултати, които постига НАП, се дължат на добре свършената работа, неуморния труд, високия професионализъм, постоянни усилия и стремеж за развитие на приходната агенция в името на потребителите. Партньорският подход на Агенцията спрямо бизнеса и гражданите води до положителна промяна в поведението на данъкоплатците, посочват от ведомството.

istock
istock

Наблюдаваме ръст на доброволното деклариране и плащане на задълженията. НАП се развива непрекъснато, повишава качеството на предлаганите услуги, като целта ни е да улесняваме гражданите и фирмите при изпълнение на задълженията им. Постигнатите резултати са благодарение и на служителите на Агенцията, на техните положени усилия, добре свършената работа и неспирния стремеж към усъвършенстване на данъчната администрация, каза изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg