От “Продължаваме Промяната” искаме падане на ДДС-то на хляба. Това заяви в студиото на NOVA  депутатът от ПП Настимир Ананиев. По думите му от ПП ще отправят предложение към коалицията.

“Направили сме и запитване към Министерство на финансите, които ще направят изчисление и ще кажат възможно ли е това”, каза Ананиев.

ЕК предлага временно намаляне на ДДС за храните

Обсъжда се и падане на ДДС върху родното производство плодове и зеленчуци. 

“Това е с цел то да бъде по-конкурентно с това, което се вкарва от чужбина”, поясни Ананиев.

istock
istock

“Искаме и МФ да изчисли по какъв начин и с колко да се намали ДДС-то за тока на всички потребители”, каза още той и допълни, че “за нас е важно всеки да почувства облекчение от този инфлационен натиск”.

Предлагат повишаване на прага за регистрация по ДДС на фирмите

Ананиев, който е председател и на Комисията по регионални въпроси коментира и изплащането на парите за строителство и поддръжка на пътища, които фирмите очакват да получат. 

“Имаме входирани две решение. Ще се обединим около една версия, която е симбиоза от двете:, каза Настимир Ананиев. Той поясни, че “ще бъдат изплатени 50%  на пътните строители и 100% за мантинелите , маркировката и знаците”.

Това решение ще бъде разгледано на извънредната комисия във вторник.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg