Очаквайте интересен текст, свързан с контрола на фалшивите болничните. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти. 

Управляващите ще предложат текст за по-строг контрол по издаването на болнични листове, в това число и търсене на наказателна отговорност за лекарите, издали фалшив документ.

Той коментира, че след като министър-председателят е заявил, че няма да се внася предложение за промяна в изплащането на болничните, това няма да се случи, но все пак уточни, че "няма да се откажат толкова лесно" и ще бъде внесен нов текст в тази посока, който отново ще е общ и ще е насочен към борбата със злоупотребите.

Слагат таван на болничните

Според него не е редно политиците да се правят, че не виждат негативния процес на злоупотреби с медицински удостоверения, с болнични.

Не може да се пренебрегва огромната корупция в медицинските среди и лекарите, които издават тези фалшиви болнични, счита Симеонов.

istock
istock

На въпрос дали е било грешка първоначалната идея да не се заплаща първия ден от болничните, Симеонов заяви, че това е било решение на политическия съвет на коалицията.

Първият ден от болничния остава платен, отсече Борисов

Той отново повтори, че само за няколко години болничните дни са се увеличили от 8 млн. на 18 млн.

Симеонов обясни, че е било предложено именно първият ден от болничните да се ореже, защото често той се взима, за да се "закачи" към почивните дни.

Лидерът на НФСБ беше днес избран за зам.-председател на Народното събрание. "За" гласуваха 118 депутати, "против" бяха 6-има, а още толкова гласуваха с "въздържал се".


Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg